Nieuws

Verwarde personen

In toenemende mate komen er meldingen bij de politie van mensen in verwarde toestand. In 2011 waren er 652 meldingen van overlast door verwarde mensen, in 2015 waren dat er 1361.

Lees verder

Tijd voor verandering!

Deze begroting is niet onze begroting! Duidelijk is dat er nog voor veel geknokt moet worden. Voor betere jeugdzorg en gedegen jongerenwerk. Voor meer samenhang tussen de zorgverleners en ondersteuning in de wijk. Voor een spannender cultureel aanbod met meer aandacht voor broedplaatsen. Voor meer nieuwe en betaalbare huurwoningen. Voor leefbaarheid van de dorpen en veiligere fiets- en wandelroutes. Voor vergroening van de wijken en respect voor onze parken.

Lees verder

Fakkeltocht voor verdraagzaamheid

Overhandigen fakkel Ineke Bozelie

Zaterdag 4 november vindt in het centrum van Alkmaar de derde Fakkeltocht voor verdraagzaamheid plaats. De tocht start om 18.00 uur op het Canadaplein met een spectaculaire vuuract. Vanaf 17.00 uur en na afloop zijn alle deelnemers welkom in bibliotheek Kennemerwaard.

GroenLinks steunt de fakkeltocht financieel. Daarnaast is ons raadslid Ineke Bozelie ambassadeur van het evenement. We hopen dat veel GroenLinksers meelopen.

Lees verder

Meer vragen over de bijzondere bijstand in Alkmaar

Onlangs heeft GroenLinks raadsvragen gesteld over aanpassingen in de bijzondere bijstand. De tegemoetkoming voor noodzakelijke kosten die niet vanuit een andere regeling vergoed worden is flink versoberd.

De antwoorden die we op onze vragen gekregen hebben roepen vooral meer vragen op. Wat in ieder geval duidelijk werd uit het rekenvoorbeeld in de antwoorden is dat mensen op het sociaal minimum er op deze manier daadwerkelijk flink op achteruit kunnen gaan.

Lees verder

Pagina's