Nieuws

Broedplaatsen zijn onmisbaar voor Alkmaar

Broedplaatsen spelen een belangrijke rol in het culturele klimaat van Alkmaar. Het is de plek waar het experiment plaatsvindt, waar creatievelingen uit verschillende disciplines elkaar ontmoeten en waar je als bezoeker verrast wordt. Broedplaatsen zijn de voedingsbodem voor een rijk cultureel leven. Onmisbaar voor een stad als Alkmaar.

Lees verder

Hal25 verdient een vaste stek

De afgelopen zeven jaar heeft Hal25 zich ontwikkeld tot een culturele broedplaats van betekenis. De rol die Hal25 voor zowel Alkmaar als de regio speelt is groot. Zij zorgt voor een creatief en avontuurlijk randje aan het culturele landschap.

Lees verder

GroenLinks Alkmaar werkt mee aan een leuker AZC!

GroenLinks Alkmaar werkt mee aan een leuker AZC! Afgelopen zaterdag hebben wij, onder leiding van kunstenaar Theo Leering, een kale ruimte in het asielzoekerscentrum op de Robonsbosweg opgeknapt. Het was een gezellige middag waarop vrijwilligers van GroenLinks en kinderen uit het AZC samen werkten aan prachtige muurschilderingen.

Lees verder

Documentaire 'Jesse' in Alkmaar

De komende dagen draait de documentaire ‘Jesse’ een aantal keer in het Filmhuis in Alkmaar. Op woensdag 20 september zal ons raadslid Bastiaan de Leeuw een introductie op de documentaire verzorgen. Naast raadslid werkt Bastiaan als projectleider op het landelijk Bureau van GroenLinks en is intensief betrokken geweest bij de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen.
 

Lees verder

GroenLinks stelt vragen over bezuinigen op de bijzondere bijstand

De gemeente heeft de taak om goed te zorgen voor haar inwoners. Vooral voor inwoners die het moeilijk hebben. Eén van de manieren om mensen te ondersteunen die financieel erg krap zitten is de bijzondere bijstand. Vanuit de bijzondere bijstand kunnen mensen met een laag inkomen een tegemoetkoming krijgen voor noodzakelijke kosten die niet vanuit een andere regeling vergoed worden. Je kan hierbij denken aan speciale dieetvoeding, een computer voor schoolgaande kinderen of het repareren van een wasmachine.

Lees verder

Pagina's