Nieuws

Artikel 42 vragen: Geen extraatje voor minima in de dure decembermaand

We zijn er trots op dat gezinnen tot 120% van het sociaal minimum recht hebben op een gratis AlkmaarPas. Gezinnen in die inkomenscategorie én met kinderen in de leeftijdsgroep 4 t/m 17 jaar ontvingen in 2017 extra Sint- en kerst shoptegoed. Tot onze verrassing hebben zij dat extraatje in 2018 niet gekregen. Daarom hebben we het college hierover diverse vragen gesteld. We hopen natuurlijk dat het extra shoptegoed alsnog wordt verstrekt én dat het voortaan structureel wordt toegekend.

Lees verder

Artikel 42 vraag: Ruimte voor jongeren en starters

GroenLinks Alkmaar maakt zich al geruime tijd zorgen over het beperkt aantal woningen dat er jaarlijks vrijkomt voor jongeren en starters. Daarom hebben wij hierover enkele schriftelijke vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Alkmaar in het kader van artikel 42 van het Reglement van Orde.

Lees verder

Vragen over rookbeleid bij sportaccommodaties

Als je in Alkmaar een sportcomplex als De Meent binnengaat dan moet je vaak door een wolk van rook omdat de rookplekken voor de ingang van de accommodatie geplaatst zijn. Gezien de inspanning die de gemeente Alkmaar levert om een gezonde levensstijl en sporten te stimuleren en toegankelijk te maken vinden wij het vreemd dat rookplekken vaak de eerste ervaring met sport en speelaccommodaties zijn.

Lees verder

GroenLinks: Jeugdzorg loopt spaak als minister niet in actie komt

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport mag niet langer zijn ogen sluiten voor de problemen in de Jeugdzorg in achttien Noord-Hollandse gemeentes. Dat stellen GroenLinks-Tweede Kamerlid Lisa Westerveld en 12 GroenLinksfractievoorzitters in een brandbrief aan de minister. Als er niets gebeurt worden jongeren mogelijk gedwongen uit te wijken naar een andere plek voor gesloten Jeugdzorg. Met als gevolg dat ze uit hun vertrouwde omgeving worden gehaald. Ook fractievoorzitter Bastiaan de Leeuw heeft de brief ondertekend.

Lees verder

Verkeersveiligheid rondom Alkmaarse scholen verbetert

Rondom scholen in Alkmaar gebeuren er regelmatig ongelukken. Deze worden helaas vaak door ouders veroorzaakt die hun kind bij school afzetten. Om de verkeersveiligheid rondom scholen te verbeteren, heeft GroenLinks een motie ingediend. Gelukkig is deze motie aangenomen en wordt het weer een stukje veiliger in onze mooie gemeente.

 

Lees verder

Eerste begroting van onze coalitie

Maandag werd de eerste grote mijlpaal van onze coalitie samen met de VVD, PvdA, D66 en CDA behandeld. Deze begroting is de eerste grote vertaling van de plannen zoals die afgesproken zijn in het coalitieakkoord. Wij keken hier dan ook reikhalzend naar uit. 

Het is een flink pak papier. Met heel veel cijfers, woorden en tabellen. De eerste vragen zijn natuurlijk: klopt alles wat erin staat? En wat staat er uiteindelijk onder de streep? En is alles wat er in het coalitieakkoord afgesproken is in de begroting verwerkt?

Lees verder

Pagina's