Nieuws

GroenLinks op de bres voor Sahir tijdens Alkmaar Pride

Vandaag start Alkmaar Pride, vier dagen vol activiteiten om de acceptatie en integratie van transgenders, lesbische, homo- en biseksuele inwoners in Alkmaar en omstreken te vergroten. GroenLinks is uiteraard aanwezig bij veel van deze activiteiten. Tijdens de Pride Walk en de Grachtenparade voeren we actie voor de Alkmaarse asielzoeker Sahir. Hij is samen met zijn vriend uit Irak naar Nederland gevlucht en dreigt nu zonder zijn vriend te worden teruggestuurd omdat de IND hem niet gay genoeg vindt. Tweede Kamerleden Nevin Özütok en Zihni Özdil varen zaterdag mee op onze boot om deze actie te ondersteunen.

Lees verder

De motie: Bereken uw recht.nl is aangenomen!

In de gemeenteraad zoemt het van de activiteiten; er zitten vele bezige bijtjes. We produceren heel wat moties, amendementen en vragen aan het college. Op intitiatief van GroenLinks diende we onlangs samen met andere partijen de motie “Bereken Uw recht.nl” in. Met deze motie vragen we het college om ook Alkmaar aan te sluiten bij deze fijne website van het NIBUD. Op deze website kan iedereen simpel opzoeken op welke financiële tegemoetkomingen je recht hebt. Want in de grote hoeveelheid wetten, regelingen en toeslagen is het vaak moeilijk je weg te vinden.

Lees verder

GroenLinks Alkmaar zoekt kandidaten

In maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Voor onze kandidatenlijst zijn we op zoek naar kandidaten die een afspiegeling zijn van de diversiteit van Alkmaar. De fractie werkt vanuit het verkiezingsprogramma, visie en strategie aan een rechtvaardige en duurzame samenleving. De fractie als geheel zorgt voor een sterk beeld van GroenLinks naar buiten. Een mix aan talenten, diversiteit en een combinatie van nieuwe en ervaren raadsleden bepalen straks de politieke inbreng en successen van GroenLinks in Alkmaar. 

Lees verder

Steun voor de bewonersondernemingen

Eind 2012 zijn in Alkmaar de wijk- en buurtorganisaties omgevormd tot bewonersondernemingen. In deze nieuwe vorm moesten de wijkbewoners zelf de regie nemen en zelf vorm geven aan de activiteiten in hun buurt. Dit gebeurde natuurlijk al veel langer, maar het gebeurde altijd met subsidie en professionele ondersteuning vanuit de gemeente. Achter deze verzelfstandiging naar bewonersondernemingen zitten twee belangrijke motieven: bezuinigen in het sociale domein en de filosofie dat burgers zelf aan het roer kunnen staan in hun eigen wijken.

Lees verder

Campagnepand voor GroenLinks Alkmaar

In het centrum van Alkmaar heeft GroenLinks zaterdag een campagnepand geopend. Het is het derde pand in Nederland dat de partij inzet voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart. Joep van Dijk, campagneleider van de afdeling Alkmaar opende het tijdelijke onderkomen onder het toeziend oog van afdelingsvoorzitter Saideh Hashemi. 

Lees verder

Tijd voor verandering

Afgelopen maandag is de begroting voor 2017 in de gemeenteraad besproken. Het is duidelijk dat het huidige college andere keuzes maakt dan dat GroenLinks zou doen. Het is tijd voor verandering. Ook in Alkmaar.
 
Lees verder

Pagina's