Sinds 7 juli 2022 was een nieuw college aangetreden in Alkmaar. GroenLinks was trots met de benoeming van Nicole Mulder als wethouder. Het college heeft niet de kans gehad om de plannen die in het coalitieakkoord staan te realiseren. Op 13 maart '23 werd het vertrouwen opgezegd via een motie van D66. De oppositie zag de kans schoon om het college direct naar huis te sturen. Eén van de coalitiepartijen trok zich de week ervoor terug omdat hij tegen realisering van een centrale opvanglocatie asielzoekers was. Op dit moment (17 maart  '23) is Alkmaar bestuurloos.

Voor vragen aan de fractie kun je mailen naar alkmaar@groenlinks.nl. Meer info lees je hier.

Bestuur
Het bestuur van GroenLinks Alkmaar bestaat uit vier enthousiaste GroenLinksers die de partij inmiddels door en door kennen. (De campagneleider en de digital media manager zitten niet in het bestuur, maar leggen wel verantwoording af aan de ledenvergadering).

Wil je weten wie er in het bestuur actief zijn? Kijk dan hier.
Voor vragen aan het bestuur, kun je mailen naar alkmaar@groenlinks.nl.

Leden
De leden van GroenLinks Alkmaar zijn betrokken bij de politiek, de stad en bij elkaar. Het is een zeer diverse groep mensen. We ontmoeten elkaar bij ledenvergadering (twee keer per jaar) en ook bij borrels en andere activiteiten. Voor nieuwe leden worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd om de afdeling te leren kennen.

Netwerk
De fractie en het bestuur van GroenLinks Alkmaar werken nauw samen met onze collega’s in andere steden, de provincie en met Dwars Noord-Holland Noord. Daarnaast onderhouden we warme contacten met organisaties, stichtingen en bewoners die werken aan een duurzaam en sociaal Alkmaar.

Meer weten?
Volg ons voor het laatste nieuws op Facebook, Instagram (regelmatig) en Twitter (nu en dan).