Menno is een sociaal dier en hij heeft eerlijkheid hoog in het vaandel staan. Hij werkt grondig en zoekt dingen tot op de bodem uit. Na een carrière bij KPN als salesman voor ICT-oplossingen, is hij zijn passies achterna gegaan: koken en gastvrijheid! Tegenwoordig combineert hij die passies bij Gasfabriek waar hij de horeca runt, die als sociale onderneming is ingericht. Hij werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

❝Ik zet mij in voor meer betaalbare, sociale huurwoningen in Alkmaar, voor een energieneutraal Alkmaar en ik wil dat duurzame en ondernemende mensen weten en voelen dat er een plek voor ze is in onze stad.❞

De trigger om zich actief voor GroenLinks in te zetten waren de inspirerende woorden van onze lijsttrekker Christian Braak in '15 tijdens het debat over de vreemdelingenkwestie. Hij werd enthousiast van de benaderingswijze van onze partij en zag meteen herkenning.

In zijn vrije tijd is Menno veel bezig met eten maken. Het liefst voor veel vrienden tegelijk, die hij met liefde en plezier samenbrengt en culinair verwent. Een trouwe gast waar we blij mee zijn!

Menno: "Veel gaat er goed in Alkmaar en veel kan beter. Ik draag een warm hart toe aan de stad waar ik ben geboren en wil mij inzetten op een duurzame, groene en energieneutrale toekomst. Daarnaast wil ik mij inzetten op het gebied van
“brede” cultuur, ICT en groen ondernemerschap. Ten slotte blijf ik kijken naar het vreemde vermogen van de stad en wil ik dit verkleinen door kritisch te kijken naar de uitgaven zonder dat het het sociale domein schaadt. Ik wil als raadslid mijn jarenlange ervaring in combinatie met mijn ondernemerschap, competenties en kwaliteiten inzetten om een nog mooier, duurzamer, groener, socialer en een fantastisch Alkmaar te maken."

Menno voert het woord in de volgende commissies:

  • Bestuur en Middelen
  • Ruimte