Welkom Marjolein!

De eerste Tiny House in Alkmaar is een feit! Vanmiddag rond 14.00 uur was het zover: Marjolein Jonker arriveerde met haar Tiny House op het vroegere terrein van de Nuon aan de Helderseweg. Fractievoorzitter Christian Braak was één van de aanwezigen om haar huisje te bewonderen, maar vooral om haar te feliciteren. 

Christian is enorm enthousiast over haar woning: ‘Het huisje van Marjolein ziet er fantastisch uit, straalt één en al duurzaamheid uit en zit vol met innovatieve snufjes, waardoor Marjolein volledig ‘off-grid’, oftewel onafhankelijk van nutsvoorzieningen, kan leven. Het is duidelijk dat haar keuze om te wonen in zo’n klein huisje geen bevlieging is, want het gaat om een serieuze investering en een weloverwogen vorm van in het leven staan. Indrukwekkend!'

GroenLinks organiseerde op 8 april een bijeenkomst over Tiny Houses als woonvorm. Daar is de interesse gepolst voor Tiny Houses in Alkmaar. Christian: 'Prachtig dat binnen twee maanden het eerste Tiny House in Alkmaar geplaatst is. We kunnen nu echt zien hoe zo’n serieus ontworpen huisje eruit ziet. Daarom is het ook zo mooi dat haar woning nu in Alkmaar staat. Wat mij betreft staat hij daar nog heel lang. En als ik terugkijk op onze bijeenkomst over Tiny Houses en het enthousiasme van de mensen zal het mij niet verbazen als er snel nog meer huisjes gaan volgen'.

Marjolein verwacht zich binnen twee weken geïnstalleerd te hebben. Inclusief het laten wennen van haar twee katten aan dit enorme terrein dat hun nieuwe huis wordt. Hoe lang Marjolein mag wonen op het terrein bij De Gasfabriek is nog niet duidelijk. Zij heeft van het Alkmaarse college van B&W in ieder geval een maand toestemming gekregen. Tijdens onze bijeenkomst over Tiny Houses gaf wethouder Van der Ven namens het college van B&W aan dat zij openstonden voor een pilot voor meerdere huisjes op dit terrein voor een periode van meerdere jaren. Momenteel werkt de gemeente deze pilot uit.

GroenLinks zal zich de komende jaren inzetten om dit soort interessante woonvormen te stimuleren en onder de aandacht te brengen bij onze collega’s van andere politieke partijen. 'Alkmaar kan één van de eerste gemeenten zijn die toestemming geeft voor het plaatsen van een groepje Tiny Houses. Het zou natuurlijk prachtig zijn als Alkmaar hierin de koppositie grijpt. Zeker bij een ontwikkeling met zo’n duurzaam karakter', aldus Christian.