Welkom en afscheid

Na de, voor ons, hele mooie verkiezingsuitslag is er veel gebeurd! Rosina heeft afscheid genomen van de Alkmaarse politiek, de nieuwe fractie is geïnstalleerd en we voeren verkennende gesprekken over de vorming van een college. Hieronder een update.

Rosina geridderd

Op woensdag 28 maart is er tijdens een speciale raadsvergadering afscheid genomen van de raadsleden die niet meer terugkomen in de nieuwe periode. Voor GroenLinks nam Rosina Diktas na 12 jaar afscheid van de Alkmaarse politiek. Voor haar jarenlange inzet in de raad kreeg Rosina een Koninklijke onderscheiding.

Nieuwe fractie geïnstalleerd

Op donderdag 29 maart is de nieuwe fractie van GroenLinks geïnstalleerd. Ema, Tineke, Maaike, Ineke, Bastiaan en Christian zullen GroenLinks de komende vier jaar in de raad vertegenwoordigen. Met een mooie mix van ervaring en nieuw talent zullen zij vol passie werken aan een sociaal en duurzaam Alkmaar.

Verkennende gesprekken

Ondertussen zijn de verkennende gesprekken over de vorming van een nieuw college in volle gang. Een informateur heeft de afgelopen tijd met alle Alkmaarse partijen gesproken. Op basis van deze gesprekken heeft de informateur geadviseerd om een inhoudelijke verkenning uit te voeren naar de haalbaarheid van een coalitie van OPA, GroenLinks, VVD en CDA. Namens GroenLinks voeren Ineke, Bastiaan en Christian deze gesprekken om te kijken of er voldoende ruimte is om samen met deze partijen Alkmaar groener en socialer te maken.