Verrassingsdag voor kinderen op het AZC

Er werd donderdag 31 augustus geknutseld, gespeeld, gesnoept, gedanst en genoten door de kinderen van de vluchtelingenopvang aan de Robobonsweg. Ze werden getrakteerd op een verrassingsdag door een grote groep vrijwilligers van onze afdeling.

Eigenlijk hadden de vrijwilligers een buitenprogramma vol waterspelletjes voorbereid. Maar vanwege de slechte weersverwachtingen werd in allerijl een alternatief programma in elkaar gezet. En dat viel goed in de smaak bij de kinderen. Ze knutselden windmolentjes en echt drijvende bootjes en deden spelletjes als spijkerpoepen, koekhappen en Max de Kat. En na een lekker ijsje kon er gelukkig alsnog even buiten gespeeld worden.

Niet alleen de kinderen genoten, de twaalf vrijwilligers hadden ook een geweldige dag. Sommige van hen zijn geregeld actief voor de afdeling, anderen waren nog niet eerder actief of voor het eerst sinds lange tijd. Wat hen bindt is dat ze zich graag wilden inzetten voor de kwetsbare kinderen in de opvang. Tijdens de schoolvakantie gaan deze niet zoals veel Nederlandse kinderen met hun ouders naar een camping of een hotel. Ze moeten zich maar zien te vermaken binnen de muren van de opvang, een voormalig kantoorpand dat niet ontworpen is om ruimte te bieden aan kinderen.

Raadslid Rosina Diktas kijkt met veel plezier terug op de dag. “Het is hartstikke leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen waren. Ze worden zo blij van een middagje spelen! Als ik denk aan al die lachende gezichten, denk ik zeker dat we vaker dit soort activiteiten moeten organiseren.”