Uitreiking groene lintje

Vrijdag 24 juni heeft Groenlinks  op stadsstrand De Kade in Alkmaar, de jaarlijkse groene lintjes uitgereikt aan mensen en organisaties die zich inzetten voor duurzaamheid, natuur en milieu. Van de 14 inzendingen zijn de volgende nominaties in de prijzen gevallen:

 

 

 

 

 

 

 

 

Urban Earthship

Het nieuwe wonen, co2 neutraal, gerecycled, betaalbaar en innovatief. Werken aan de weg. Concepten bedenken, experimenten uitvoeren. Zo ziet GroenLinks de toekomst van het wonen. Nieuwe initiatieven en ideeën die de gevestigde woningbouwers aan het denken zetten. Bouwen naar de toekomst. Het is een huiskamer van duurzame experimenten betreft, een woning opgebouwd uit afval en restmaterialen vol met duurzame snufjes. Een fantastisch project en daarom terecht in de prijzen.

Stichting Oudorperhout

Een prachtig weidegebied, een van de pareltjes van de stad Alkmaar. Een vogelreservaat midden in het hart van de stad. Een plek om te wandelen en van de natuur te genieten voor vele Alkmaarders. Met veel zeldzame planten en dieren. Een toevluchtsoord voor vele zeldzame vogels, zoals lepelaar, witte buizerd en sperwer. Af en toe wordt er zelfs een ijsvogel gezien! Zij zorgen dat het mooi blijft en dat er vele activiteiten plaats vinden.

Wereldwinkel Alkmaar

Al 25 jaar een begrip in Alkmaar. Producten met respect voor mens en milieu en rechtvaardige prijs voor de producenten. Een bijzondere cadeauwinkels waar je producten kunt kopen uit niet-westerse culturen. Trendy sieraden uit Mexico of geurige wierook uit India. Maar ook authentieke muziekinstrumenten, leuke woonaccessoires en bijzondere bureauartikelen. Smakelijke levensmiddelen, zoals koffie, thee, cacao of sauzen, Ze draaien op ruim 35 vrijwilligers!