Tijd voor verandering

Afgelopen maandag is de begroting voor 2017 in de gemeenteraad besproken. Het is duidelijk dat het huidige college andere keuzes maakt dan dat GroenLinks zou doen. Het is tijd voor verandering. Ook in Alkmaar.
 

GroenLinks wil dat Alkmaar een sociale en tolerante gemeente is. Een gemeente die groen is en waar je prettig kunt leven. Een gemeente die voorop loopt als het gaat om duurzaamheid. Een gemeente waarbij economische belangen niet altijd voor gaan.

Die verandering is ook hard nodig. Want die sociale, tolerante en groene gemeente zijn we niet voor iedereen. Wachtlijsten voor sociale woningbouw zijn lang, huren zijn hoog en nieuwe koophuizen zijn duur. Economische belangen voor de korte termijn gaan helaas nog vaak voor een toekomstgerichte en duurzame aanpak. We zien het in Alkmaar als het gaat om bijvoorbeeld de inrichting van de Westrand. Maar ook bij de wens van de coalitiepartijen om de Bierkade - Wageweg weer tweerichtingsverkeer te maken.

GroenLinks ziet veel liever een toekomstgericht en toekomstbestendig Alkmaar. Een gemeente die echt aantrekkelijk is. Voor iedereen! GroenLinks maakt daar duidelijk andere keuzes in dan de huidige coalitie. Als het aan GroenLinks ligt krijgen de fietsers voorrang, wordt de binnenstad autoluw, gaan we voorop lopen als het gaat om afvalscheiding en duurzaamheid, beschermen we onze groene gebieden en krijgen zorginstellingen de ruimte om te innoveren.

Als het aan GroenLinks ligt dan neemt Alkmaar de koppositie in als het gaat om innovatieve ondernemers en als het gaat om de creatieve sector. En blijven we weg van het eeuwige “blokje kaas” als marketingstrategie. Alkmaar zou zoveel meer kunnen zijn dan dat!

Want of de gemeente Alkmaar er de afgelopen jaren op vooruit is gegaan durven wij te betwijfelen. Wat ons betreft is het tijd voor een nieuw verhaal voor Alkmaar. Het is nog anderhalf jaar naar de nieuwe verkiezingen. GroenLinks kijkt daar al gretig naar uit.