GroenLinks­-stemmers bedankt!

We zijn trots op de 3761 stemmen die op GroenLinks zijn uitgebracht! Met dit resultaat behoudt GroenLinks haar vier zetels in de gemeenteraad en kunnen wij ons met dezelfde kracht in blijven zetten om onze gemeente sterker, socialer en groener te maken. We gaan ons hier met frisse moed voor inzetten en hebben er zin in!

We voelen ons enorm gesteund door deze verkiezingsuitslag en zijn dankbaar voor het vertrouwen in GroenLinks. De fractie staat te popelen om aan de slag te gaan en verder te werken aan een socialere en toekomstbestendige gemeente.

Op 2 januari 2015 worden Christian Braak, Mireille Sampimon, Rosina Diktas­Noorderveen en Bastiaan de Leeuw als raadsleden voor GroenLinks geïnstalleerd. Deze vier toekomstige raadsleden gaan zich de komende jaren weer actief inzetten, samen met een grote groep vrijwilligers. Met het verkiezingsprogramma onder de arm zullen we ons hard maken voor ‘Schone Energie, Meer Werk en Betere Zorg’. We verzekeren u deze thema's de komende jaren consequent te agenderen.

De komende periode, na een verkiezing, is een bijzondere. Momenteel worden er coalitiegesprekken gevoerd. Tot de nieuwe fractie aan de slag gaat, is de huidige fractie uiteraard nog actief maar zullen we ook afscheid nemen van raadsleden. Raadsleden die de afgelopen jaren met een enorme inzet gewerkt hebben aan de groene en sociale agenda voor onze gemeente, en met succes!

Dat afscheid nemen doen we graag samen. Op zaterdag 13 december is eenieder welkom om afscheid te nemen van Feiko van der Veen en Saideh Hashemi. Graag zetten wij hen deze dag samen met u in het zonnetje zetten om hen te bedanken voor hun inzet als raadslid voor GroenLinks. Gelukkig nemen we geen definitief afscheid, want beiden blijven actief betrokken bij onze partij in Alkmaar.

We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de coalitievorming.

Meer informatie over de bijeenkomst voor Feiko van der Veen en Saideh Hashemi op 13 december volgt nog op deze site. Aanvangstijdstip is wel bekend, namelijk 15.30 uur.