GroenLinks Alkmaar werkt mee aan een leuker AZC!

GroenLinks Alkmaar werkt mee aan een leuker AZC! Afgelopen zaterdag hebben wij, onder leiding van kunstenaar Theo Leering, een kale ruimte in het asielzoekerscentrum op de Robonsbosweg opgeknapt. Het was een gezellige middag waarop vrijwilligers van GroenLinks en kinderen uit het AZC samen werkten aan prachtige muurschilderingen.

De kinderen stonden in de rij om te helpen, en dat was maar goed ook. Want er was veel te doen. De voorheen kale ruimte werd omgetoverd tot een vrolijke recreatieruimte waar stichting Vrolijkheid Alkmaar nu haar activiteiten zal organiseren.

De Vrolijkheid is een netwerk van theatermakers, kunstenaars en musici. Samen met de bewoners maken zij producties om trots op te zijn. Zij gebruiken dans, theater, gesproken woord en beeldende kunst om bewoners te helpen om hun verhaal te vertellen. De muurschildering van kunstenaar Theo Leering is geïnspireerd door de activiteiten van de Vrolijkheid. Met sportieve activiteiten zoals tafeltennis en karate is de ruimte ook bedoeld als een 'eigen' plek voor de jeugd.