Overhandigen fakkel Ineke Bozelie
Ineke Bozelie en Mireille Sampimon

Fakkeltocht voor verdraagzaamheid

Zaterdag 4 november vindt in het centrum van Alkmaar de derde Fakkeltocht voor verdraagzaamheid plaats. De tocht start om 18.00 uur op het Canadaplein met een spectaculaire vuuract. Vanaf 17.00 uur en na afloop zijn alle deelnemers welkom in bibliotheek Kennemerwaard.

GroenLinks steunt de fakkeltocht financieel. Daarnaast is ons raadslid Ineke Bozelie ambassadeur van het evenement. We hopen dat veel GroenLinksers meelopen.

De Fakkeltocht voor verdraagzaamheid werd in 2015 voor het eerst gehouden. Het initiatief ertoe werd genomen door Mireille Sampimon, die toen namens GroenLinks in de gemeenteraad zat. De tocht is er voor iedereen die respectvol met anderen wil samenleven. Ongeacht welke huidskleur, seksuele voorkeur, religie of gender iemand heeft.  De route en het programma zijn terug te vinden op [http://art1nhn.nl/fakkeltocht/] en op de Facebook-pagina van Art.1 NHN. Meelopen is gratis, er worden lichtstaven verkocht en een collecte gehouden door de organisatie.
 
Het “opwarmprogramma” in de bibliotheek begint om 17.00 uur met een gezamenlijk optreden van de koren Mamoré en Encanto o.l.v. Maria Tomassen. Vanaf 17.30 uur is het tijd voor het gesproken woord. Initiatiefneemster van de fakkeltocht Mireille Sampimon bijt het spits af. Na haar spreekt Marion Rosenthal, die zich op allerlei manieren inzet om de samenleving vrolijker te maken. De derde spreker is de jonge, in Alkmaar geboren, acteur en schrijver Ozan Aydoğan. Burgemeester Piet Bruinooge geeft het startsein voor de fakkeltocht. Om 18.00 uur voert Gaia's Inferno een vuuract uit op het Canadaplein. Tijdens en na de Fakkeltocht is er muziek van percussiegroep Nosso Groove en zanger/gitarist Tommy Zwartjes. De organisatoren hopen dat veel deelnemers tijdens de Fakkeltocht tonen dat ze werk willen maken van een Alkmaar van en voor iedereen.