Campagnepand voor GroenLinks Alkmaar

In het centrum van Alkmaar heeft GroenLinks zaterdag een campagnepand geopend. Het is het derde pand in Nederland dat de partij inzet voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart. Joep van Dijk, campagneleider van de afdeling Alkmaar opende het tijdelijke onderkomen onder het toeziend oog van afdelingsvoorzitter Saideh Hashemi. 

Alkmaar heeft inmiddels een grote groep actieve vrijwilligers. In het eigen pand is ruimte genoeg om te verzamelen voor acties in de stad en de buitengebieden. Daarnaast is het pand op vaste tijden geopend voor kiezers die informatie over GroenLinks willen. Ook de gemeenteraadsfractie gaat de ruimte tot eind maart gebruiken voor haar vergaderingen en andere activiteiten.

“Dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers hebben we in een week tijd een typisch GroenLinks-pand weten te realiseren”, zegt Joep van Dijk. “Voor de inrichting zijn alleen maar hergebruikte en geleende spullen gebruikt. Zo hebben we kapstokken die bestaan uit materiaal dat skateboardshop Rollin, de vorige huurder, heeft achtergelaten. En de vergaderingen vinden plaats aan een oude tafeltennistafel die werd afgedankt door een jongerenvereniging in de Schermer. Het enige dat we nieuw gekocht hebben is een tosti-ijzer. Dat was nodig omdat ons oude tosti-apparaat kapot ging en de Sudanese vluchtelingen die ons hielpen gek zijn op tosti’s.”

Steeds meer mensen sluiten zich aan bij GroenLinks. Het is tijd voor verandering! Doe ook mee en meld je aan op groenlinks.nl/doemee of kom langs in ons pand aan de Achterstraat 36. De vaste openingstijden zijn: donderdag 13.00-20.00 uur, vrijdag 13.00-17.00 uur en zaterdag 11.00-17.00 uur.