Christian Braak

Fractievoorzitter

Christian Braak (38) is opgegroeid in de Wieringermeerpolder en woont nu 15 jaar in Alkmaar. In het dagelijks leven is hij fractievoorzitter van GroenLinks Alkmaar, beleidsadviseur bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en mag hij graag van de gelegenheid gebruiken maken om te dj-en.

Christian: “Ik wil dat Alkmaar een gemeente is waar mensen graag wonen. Dat is natuurlijk voor iedereen anders. Voor mij is bijvoorbeeld een bibliotheek belangrijk en ik ben afhankelijk van goed openbaar vervoer. Voor een ander kan dit een goede school in de buurt zijn, de vrijheid om met een eigen initiatief de buurt op te fleuren met een speeltuintje of volkstuinen, een veilige fietsroute voor schoolgaande kinderen."

Mensen zijn van de gemeente afhankelijk voor goede zorg, een pittige verantwoordelijkheid voor gemeentes. Het is belangrijk dat er vertrouwen is in de gemeente, vertrouwen in de sociale voorzieningen van de gemeente en dat mensen voldoende eigen regie hebben over de zorg die zij nodig hebben.

Christian: “De lokale politiek gaat over dit soort praktische zaken. Zaken die direct invloed hebben op het leven van mensen. Daarom is het ook zo belangrijk dat je weet wat er speelt bij mensen. Ik wil dat
GroenLinks Alkmaar als open partij voor iedereen te benaderen is, daar zet ik me in ieder geval met volle energie voor in.”