Christian Braak

Wethouder

Christian Braak is opgegroeid in de Wieringermeerpolder en woont nu 19 jaar in Alkmaar. In het dagelijks leven is hij Wethouder in de gemeente Alkmaar. In zijn vrije tijd mag hij graag DJ-en met Funk, Jazz, Soul en Hiphop platen!

Alkmaar kan socialer, toleranter, groener en duurzamer. Daar wil ik de komende jaren graag aan werken. Als we nadenken over de toekomst van onze gemeente dan ontbreekt het aan een overtuigend toekomstperspectief. Alkmaar zou zich mijn inziens veel meer moeten positioneren als aantrekkelijke gemeente om in te wonen, recreëren en te werken.

Alkmaar zal zich moeten gaan onderscheiden. Het zou bijvoorbeeld goed zijn om onze mooie, historische binnenstad en Overstad veel meer culturele ambiance en allure te geven en in te gaan zetten op de komst van meer creatieve en innovatieve bedrijven naar onze gemeente. Ik heb daar veel ideeën over en veel drive om hier volop mee aan de slag te gaan. 

Christian: “IIk ben sociaal, tolerant en milieubewust en een natuurliefhebber. Ik heb een positieve, enthousiaste en kritische insteek. Ben behoorlijk progressief en geloof ik met volle overtuiging in een links georiënteerde maatschappij. Ook ben ik van de inhoud, maar vooral doelgericht en wars van oeverloos geneuzel."

Mensen zijn van de gemeente afhankelijk voor goede zorg, een pittige verantwoordelijkheid voor gemeentes. Het is belangrijk dat er vertrouwen is in de gemeente, vertrouwen in de sociale voorzieningen van de gemeente en dat mensen voldoende eigen regie hebben over de zorg die zij nodig hebben.

Christian: “Het verkleinen van sociale ongelijkheid, het creëren van goede, persoonlijke zorg en maatschappelijke ondersteuning en woningbouw in combinatie met een prettige leefomgeving staan bij mij bovenaan mijn lijst (oftewel: wmo, participatie en woningbouw). Waarom? Omdat deze beleidsvelden iedere Alkmaarder het meest raken. Hoe je het ook went of keert: uiteindelijk wil iedere Alkmaarder prettig wonen, gewaardeerd worden en zekerheid hebben dat als het minder met hem gaat, hij kan rekenen op hulp en ondersteuning. Op deze terreinen valt ook nog veel te verbeteren. ”

Er valt nog veel te verbeteren aan het beleid van de gemeente Alkmaar