Bastiaan de Leeuw

Fractievoorzitter

Bastiaan de Leeuw werkt als projectleider op het Landelijk Bureau van GroenLinks. Daarnaast is hij al jaren actief als bestuurder en organisator binnen de culturele sector. Hij is opgegroeid in Heerhugowaard, woonde tijdens zijn studie sociologie in Amsterdam en is nu 13 jaar inwoner van Alkmaar.

Bastiaan: “Al vrij jong ontdekte ik dat als je je ergens actief voor inzet je ook wat kunt betekenen voor de maatschappij: door zelf iets te organiseren, mee te denken en mee te beslissen. Organiseren doe ik al jaren. In 2000 begon ik met het opzetten van een succesvol festival in Heerhugowaard, Mixtream. Dat smaakte naar meer: in de jaren daarna heb ik zowel beroepsmatig als vrijwillig mijn steentje bijgedragen aan talloze culturele en maatschappelijke projecten.

Alkmaar is een stad waar ik verliefd op ben en waar ik me ook weleens aan erger. In mijn ogen moet Alkmaar een toonaangevende stad zijn in de provincie. Toonaangevend op het gebied van cultuur, duurzaamheid, innovatie en sociaal beleid. Dat is Alkmaar op het moment niet, ik mis visie en lef. Ik wil mijn ervaring gebruiken, zodat Alkmaar weer een stad gaat worden waar het sprankelt, waar jongeren graag blijven wonen en waar groen en duurzaamheid hoog in het vaandel staan.”